09.09.2020 12:00

От 14 септември се възстановяват пълните разписания на група основни автобусни линии във Велико Търново

От понеделник – 14 септември, се възстановяват на 100% разписанията на група основни автобусни линии във Велико Търново, както и на маршрутите до Дебелец и до Горна Оряховица – през Самоводене и Лясковец.
С разписанията си от преди извънредното положение и епидемична обстановка ще пътуват градските автобусни линии с номера 1, 4, 9 и 40. Същото важи и за крайградските маршрути №3, №10 и №14, които са активно ползвани от великотърновци и в рамките на старопрестолния град.
В делнични дни и през съботите линия №1 ще с обичайните си графици от кв. „Чолаковци“ и Летния театър и вече без прекъсване. Възстановява се 30-минутния интервал на движение на линия №9 от кв. „Картала“ и от кв. „Чолаковци“ – от 6,15 до 20,45 ч. от двете крайни спирки.
Организацията на движение на линиите, обслужвани от превозваческата компания ЕТ „Надежда – Надежда Христова“ бе обсъдена и със заместник-кмета по строителство  и устройство на територията проф. Георги Камарашев. В резултат на добрия двустранен диалог пълните разписания на №4 и №40, както и късните вечерни курсове на всички линии от групата бяха възстановени още в началото на месец май, въпреки намаления пътникопоток и остават без промяна и понастоящем.
Линия №3 /Велико Търново – Дебелец/ също ще се движи целодневно през 30 минути.
Делничният интервал на линии №10 /Велико Търново – Самоводене – Първомайци – Горна Оряховица/  и №14 /Велико Търново – Лясковец – Горна Оряховица/ отново става 20-минутен. В съботните дни автобусите ще се движат през половин час.
Възстановяват се на 100% разписанията и по следните линии: Велико Търново – Присово;, Велико Търново – Ново село.
Засега единствено в неделните дни ще бъдат запазени настоящите временни графици на движение на горепосочените линии. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.