23.09.2020 16:00

Информационен павилион популяризира кампания за подмяна на стари отоплителни уреди за домакинствата

Информационен павилион популяризира интегрирания проект за преход към алтернативни форми на отопление в домакинствата „Общините работят заедно за по-чист въздух“. Чрез мащабната инициатива ще бъдат подменени старите отоплителни уреди с нови и много по-екологични. В старопрестолния град проектът ще обхване общо 548 домакинства.
Павилионът е разположен в парк „Марно поле“ – до арката на централния вход, а през следващите 30 дни консултант ще представя пред великотърновци възможностите за участие в кампанията всеки ден от 8,00 ч. до 10,00 ч. и от 16,00 ч. до 18,00 ч.
Проектът обединява усилията на шест общини – Столична, Велико Търново, Бургас, Русе, Стара Загора и Монтана, а финансирането е осигурено по програма Life+ на Европейската комисия. Подмяната на старите и замърсяващи печки с нови и екологични уреди на пелети или газ ще е безвъзмездна за домакинствата.
Две са фазите на реализация – Пилотна, по която във Велико Търново вече са одобрени кандидатите и Основна, в която предстои смяната на отоплителните уреди в старата столица - общо 548 домакинства в старата столица в двата етапа. Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.
Проектът на Схемата и цялата необходима информация и документация е публикуван на следния адрес.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.