01.10.2020 15:30

Даниел Панов уважи откриването на новата учебна година във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“

Кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините в България Даниел Панов уважи откриването на новата учебна година във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. По традиция тържеството се състоя пред сградата на Ректората, а настроение създадоха Общинският духов оркестър и набиращият популярност „Джуниър Бенд“ към Средно училище „Емилиян Станев“.
„Велико Търново е град, изпълнен с млади хора. Въпреки трудната за целия свят година, все повече стават студентите, които избират старопрестолния град, за да следват и завършат своето висше образование. Пожелавам им здраве, много вдъхновение и успехи в обучението. Благодаря на академичната общност и преподавателите, че са горди и достойни наследници на бележитите българи от миналото, създали Търновската книжовна школа и превърнали Търновград в културен, просветен и духовен център в цяла Югоизточна Европа. Наша обща кауза е да защитаваме престижа и името на Велико Търново, облика на града ни като историческата и духовна столица на България, като център на образованието и културата“, обърна се към студентите и преподавателите Даниел Панов в официалната си страница във Фейсбук.
Домакин на тържеството бе ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов. Сред гостите бяха президентът Румен Радев, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и др. Благослов отслужи великотърновският митрополит Григорий.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.