04.11.2020 18:00

Учителите на годината от Велико Търново получиха своите заслужени награди

Във Велико Търново бяха връчени общинските награди „Свети Патриарх Евтимий“ за учебната 2019/2020 година в категориите „Учител на годината“ и „Колектив на годината“. На кратка церемония, проведена на открито и при спазване на всички мерки срещу епидемията, педагозите от старопрестолния град получиха своите заслужени отличния.
В сферата „Предучилищно възпитание“ наградата „Учител на годината“ е за Валентина Желязкова от Детска градина „Пролет“. В началния етап на образованието призът е за Антоанета Дочева-Йорданова от Средно училище „Владимир Комаров“. Преподавателят по кларнет и ръководител на „Джуниър Бенд“ към Средно училище „Емилиян Станев“ Йордан Цветанов е носител на отличието в сферата „Прогимназиален етап“, а в гимназиалното образование с наградата е удостоена Даниела Маноилова – старши учител по химия в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“.
В категория „Колектив на годината“  с наградата „Св. Патриарх Евтимий“ бяха удостоени Детска градина „Евгения Кисимова“ и Средно училище „Вела Благоева“.
Призовете бяха връчени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а приветствия към наградените учители отправиха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и историкът проф. Пламен Павлов.
Наградите бяха определени с решение на Великотърновски общински съвет след заседание на Постоянната комисия по образование, наука и култура, която разгледа номинациите.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.