08.12.2020 14:00

Юбилейната Академична награда на Община Велико Търново бе връчена на изявен студент от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

За 20-а поредна година бе връчена Академичната на града на Община Велико Търново, с която се удостоява изявен студент от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Носител на юбилейния приз, който е с парична равностойност от 5000 евро, е абсолвентът от Юридическия факултет Светослав Мишев.
Наградата бе връчена от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, в присъствието на ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Според местната нормативна уредба носителят се определя  с решение на местния парламент, а номинацията е предложение на Академическия съвет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Академичната награда на Община Велико Търново е сред примерите за подкрепа от страна на местната власт към академичната общност и студентите, към младите хора и образованието. Проф. Георги Камарашев поздрави Светослав Мишев и го поздрави за приноса, който той има за акредитацията на Великотърновския университет.
Ректорът проф. Христо Бонджолов и Светослав Мишев изказаха благодарност на кмета Даниел Панов и на Общинския съвет за утвърждаването на добрата традиция, която продължава вече две десетилетия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.