04.03.2021 15:30

Започва основният ремонт на северните спортни зали на стадион „Ивайло“

400 000 лева е инвестицията в най-големия спортен комплекс на Велико Търново

Напълно обновени ще бъдат северните спортни зали на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Символична първата копка бе днес, а начало на дейностите дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на старопрестолния град Даниел Панов, управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на фирмата изпълнител и треньори. Инвестицията ще е за около 400 000 лева, а с нея ще бъде постигнато значително подобряване на условията за състезателите по бокс, борба, вдигане на тежести и стрелба.
Въпреки трудностите, които епидемията от COVID-19 породи във всички сфери на живота, инвестициите в спортната инфраструктура и оптималните условия за състезателите продължават. Ремонтът на залите е пореден пример за доброто партньорство между държавата и местната власт и изпълнение на поет конкретен ангажимент, коментираха Красен Кралев и Даниел Панов по време на работна среща с представители на спортните клубове и треньори. Около два месеца е предвиденият срок за изпълнение на строителните работи.
През последните няколко години във Велико Търново спортната инфраструктурата бе значително подобрена, а правителството осигури финансиране за важни проекти, подготвени от общината. Сред показателните за свършената работа примери са осветлението на стадион „Ивайло“, което е сред най-ефективните и добри в страната, модернизацията на целия спортен комплекс, строителството на тренировъчното футболно игрище „Трифон Иванов“ до Спортното училище.
Изграждане на втора мултифункционална спортна зала за баскетбол, волейбол и хандбал, както и полигон за хвърляне на диск и чук бяха посочени като бъдещи приоритетни в сферата на професионалния спорт по време на срещата. За следващата година е предвидено ново увеличение на средствата за клубовете с още 100%, посочи министър Кралев. Друг приоритет в областта на спорта е основният ремонт на физкултурните салони, като амбицията е да бъдат обновявани поне по 25 обекта в страната на година.
По време на срещата кметът Панов връчи Старопрестолна грамота на треньора по лека атлетика Николай Гемижев по случай 65-ия му рожден ден. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.