19.07.2021 16:00

„Бонбоните“ представят своя мюзикъл „Пепеляшка“ на голямата сцена на Царевец

На 23 юли от 21,00 ч. "Бон-Бон мюзик" ще представи на крепостта Царевец във Велико Търново мюзикъла „Пепеляшка" - нов оригинален спектакъл създаден от български автори, който се изпълнява само от деца. Любимата на малки и големи приказка за Пепеляшка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и цветен начин.
Спектакълът е второто заглавие от „Сцена на вековете - Поглед към бъдещето" -   специалния нова програма на летния фестивал, насочена към детската и младежка аудитория.
В „Пепеляшка“ колоритният режисьорът Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител. Музиката е на Борислава Танева, с която Бон-Бон работи от създаването си, аранжирана и оркестрираната от Румен Бояджиев-син и програмирана от Виктор Стоянов, украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records. Текстовете са на Цветомира Цонева.
Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата-актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.
Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова – ударни.
Бон-Бон е създадена през 1995г. от Рози Караславова. Групата набира бързо популярност и от тогава е неизменно сред любимите детски групи у нас. „Бонбоните“ са символ на качество, стил и талант. Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Бон-Бон гледат уверено към бъдещето, защото хубавата музика никога няма да изчезне.      
Новата фестивална програма  „Сцена на вековете - Поглед към бъдещето"  стартира на 5 юли с грандиозния успех на Детска балетна школа „Класика“ при НЧ „Надежда-1869“ , която представи на Царевец балета „Лешникотрошачката“. В рамките и  от 21 до 23 август във Велико Търново ще се е първият международен майсторски клас по оперно пеене на световната прима Красимира Стоянова. Заключителният концерт на младите дарования ще е на 23 август в голямата зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Билети за спектакъла „Пепеляшка“ се предлагат в  мрежата на www.eventim.bg и туристическите информационни центрове на ул. „Христо Ботев“ № 5 и пл. „Цар Асен I“ във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.