20.07.2021 14:00

Всички детски градини във Велико Търново работят цяло лято

Без промяна е режимът на работа на детските градини във Велико Търново през летния сезон – всички остават отворени през юли и август. През минали години обичайна практика част от детските заведения да не работят на ротационен принцип заради по-малкия брой деца през отпускарския сезон и за улеснение на летните ремонти. Заради епидемичната обстановка това лято затваряне няма, за да не се смесват малчуганите от различни детски градини.
Отворени през летните месеци са и всички детски ясли.
Над 320 000 лева ще бъдат вложени в подобряване на материалната база в образователните институции във Велико Търново и общината през летните месеци. Основно ще бъде ремонтиран покривът на ДГ „Соня“. Нови детски площадки ще радват малчуганите в ДГ „Св. св. Кирил и Методий“ и ДГ „Пламъче“ – Дебелец. В ОУ „Петко Р. Славейков“ ще бъдат създадени нови кабинети във връзка с увеличения прием на първокласници.
Традиционно, по време на ваканционния период в училищата и детските градини се реализират и текущи ремонт - освежаване на кабинети, кухненски помещения, занимални, санитарни помещения и др.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.