02.04.2013 14:40

Даниел Панов се срещна и разговаря с проектантите и изпълнителите на проекта за възстановяване на Летния театър

Летният театър ще бъде сцена на голяма част от културните събития, с които Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата

  Даниел Панов се срещна и разговаря с проектантите и изпълнителите на проекта за възстановяване на летния театър. След отливането на фундаментите за седалките и поставянето на оградата е приключило и поставянето на ВиК мрежата на територията на културното съоръжение.

Предстои в най - скоро време насипване и уплътняване на алейната мрежа и пространството около сцената на летен театър. Подготвя се поставянето на настилките по алеите, оформянето на пространството около и зад сцената, както и външното за летният театър пространство и включването му в средата на парк „Марно поле”.

След завършването на строително - монтажните работи по Летен театър, заедно с водните каскади и парковата среда ще се превърнат в своеобразен Фестивален и културен център на открито. Предвидено е от март до септември на територията на Летен театър да се провеждат голяма част от планираните културни събития, които са част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.