18.10.2021 11:00

Благотворителен обяд организираха във Велико Търново за Международния ден за борба с глада

С благотворителен обяд във Велико Търново бе отбелязан Международния ден за борба с глада – 16 октомври. Жестът бе към 135 социално-слаби и хора в нужда, които са потребители на социалната услуга „Обществена трапезария“. Порциите бяха приготвени от Домашния социален патронаж към Община В. Търново.
Инициативата се реализира за шеста поредна година в партньорство с местната структура на Български червен кръст. Продуктите за приготвяне на топлите порции бяха осигурени чрез дарителска акция, проведена от БЧК на територията на два супермаркета във Велико Търново. Младежите от Червения кръст се включиха в раздаването на обяда, който е допълнение към храната, ежедневно приготвяна за 135-те потребители на Обществената трапезария.
Инициативата цели да напомни на обществото, че не всеки има възможност да осигури прехраната си, а посланието е да се помага и на хората, които нямат своя топъл обяд.
Осигуряването на готова за консумация храна за хората в нужда е сред приоритетите и ангажиментите на Община Велико Търново в изпълнение на местната социална политика. Чрез услугата „Обществена трапезария“ всеки делничен ден във Велико Търново безплатно се предоставя топла храна на 135 потребители - социално-слаби и крайно нуждаещи се лица. Финансирането е осигурено по проект на Община Велико Търново от Фонд „Социална закрила“ към МТСП. Порциите се приготвят в Домашния социален патронаж.
С реализиране на услугата „Доставка на храна в дома“, предоставяна от Домашен социален патронаж - Велико Търново, Общината осигурява ежедневно топла храна за над 450 жители на 16 населени места. Всеки от потребителите на услугата може да избира измежду 4 основни пакета. В базата на Домашния социален патронаж обезпечават потребностите от топла храна и за над 40 потребители от социални услуги в общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.