28.10.2021 10:00

Открита бе първата учебна година в центъра на Университета по хранителни технологии във Велико Търново

Започна учебната година на първия випуск от студенти в изнесения образователен център на Университета по хранителни технологии – Пловдив, който бе създаден във Велико Търново. Структурата е разположена в модернизираната база на Средно училище „Владимир Комаров“ в квартал „Чолаковци“.
Стартът бе даден от кмета на Старата столица Даниел Панов и заместник-ректора по учебната дейност доц. д-р инж. Христо Спасов. Заедно с преподаватели от висшето училище те пожелаха успех на младите хора и ги увериха, че качественото обучение ще им помогне да се развият в избраната от тях професионална сфера.
Изнесеният образователен център на УХТ-Пловдив оптимизира връзката образование-бизнес, ще повиши квалификацията на работещите в сферата на леката и хранително-вкусовата промишленост и ще насърчи развитие на тези сектори. Част от упражненията по специалностите, свързани с технологията на храните, кулинарното производство и др., ще се провеждат в бази и специализираните лаборатории на водещи великотърновски компании.
С образователния център на УХТ-Пловдив се оптимизира връзката и между училищното и висшето образование. Към специалностите вече има интерес от учениците както в СУ „Владимир Комаров“, така и в други училища.
По същия модел през 2015 година бе създаден Филиал Велико Търново на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ /Варна/, който се развива успешно и подпомага местното здравеопазване.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.