26.11.2021 10:00

Коледните светлини на Велико Търново ще бъдат запалени на 1 декември

С музикален флашмоб във Велико Търново ще бъдат запалени коледните светлини.  Атрактивното събитие ще се случи точно в 17:00 ч. на 1 декември /сряда/ до голямата елха пред Общината.
Коледният дух и настроение ще бъдат донесени от талантите от популярния ученически духов оркестър Junior Band. А централната част на Старата столица ще бъде огласена от популярни мелодии в специална аранжировка, изпълнени по характерния за музикантите от СУ „Емилиян Станев“ неповторим начин.
Заедно с коледната елха пред Община В. Търново ще бъдат запалени светлините и по иглолистните дървета в парковото пространство край паметника „Майка България“, както и атрактивната коледна украса по улиците в града.
Коледното музикално събитие е с подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов. То бе планирано за тази вечер /26 ноември/, но заради прогнозите за дъжд се отлага за 1 декември.
След запалването на светлините музикалният флашмоб ще обхване и централната алея в парк „Марно поле“, където днес отваря врати обичаният от малки и големи Коледен базар.
33 са къщичките и новите дървени павилиони, в които всеки ще може да избере желаните подаръци. Три топли точки ще предлагат разнообразни месни деликатеси. В осем къщички ще бъдат представени традиционните занаяти, ръчно изработени подаръци и декупаж. В осем от павилионите ще са разположени зимни асортименти и коледна украса. На базара ще има също сувенири, сладки лакомства и кулинарни изкушения, сезонни стоки, традиционното греяно вино и други.
Готова е и Коледната поща, в която до 21 декември да пуснат своите писма до Дядо Коледа. Част от базара са и атракциони за забавление на малчуганите.
По традиция в една от къщичките ще бъде представена благотворителната изложба на самодейците от социалните услуги „Ние можем“. С благотворителни щандове ще разполагат Градският ученически парламент и „Приятели на животните“.
Базарът ще работи всеки ден до края на годината съобразно действащите противоепидемични мерки – с еднопосочно движение и носене на макси.
Организатори са Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.