03.12.2021 16:00

Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ навърши година

Празник за отбелязване на първата година от разкриване на Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ зарадва всички малчугани, които са потребители на услугата. Торта, музика, танци и много изненади поднесе екипът, който предоставя грижа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства.
Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново и ръководител на проекта изказа своето възхищение към резултатите, които екипът е постигнал с децата. Тя благодари на работещите в услугата за всеотдайността и желанието, с които създават условия за пълноценно социално включване на децата и преодоляват всяка трудност.
От разкриване на услугата 15 са малчуганите, на които се предоставят грижи в Дневния център за деца с тежки множествени увреждания. Екипът е осъществил над 50 индивидуални консултации с родители. В 17 от населените места са реализирали информационни кампании за запознаване с дейността на услугата.
Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ включва „Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства“ и „Преходно жилище за деца от 15 до 18 години“. Създаден е по Проект BG05M9OP001-2.019-0018-C01 „Разкриване на комплекс от социални услуги за деца“ в Община Велико Търново, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд
Информация за предоставяните по проекта услуги може да се получи на място – Велико Търново, ул. „Симеон Велики“№3, както и на телефон 0884 950 991.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.