21.12.2021 14:00

Деян Гемижев и Николинка Бояджиева са носителите на наградата „Спортист на годината“ на Велико Търново

Лекоатлетът Деян Гемижев и световната вицешампионка по карате Николинка Бояджиева са носителите на наградата „Спортист на годината“ на Велико Търново. Гемижев грабна отличието в категорията за мъже и жени, а талантливата състезателка по източни бойни изкуства е на първо място сред юношите и девойките. Наградите на първенците връчиха кметът на Старата столица Даниел Панов и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.
След година пауза заради пандемията церемонията „Спортист на годината“ отново се проведе присъствено и събра най-добрите състезатели, прославили Старата столица през последните 12 месеца. Кметът Даниел Панов се обърна към тях с благодарствени думи и подчерта, че всяко тяхно постижение е гордост за Велико Търново, амбиция и мотивация за спортистите от всички възрасти и най-вече – за талантливите деца и млади хора.
„Благодаря както на вас, скъпи състезатели, така и на вашите треньори, на вашите родители и семейства, които ви подкрепят. Успехите ви ни задължават още по-упорито да подобряваме и развиваме условията за професионален и масов спорт“, каза Панов. Той пожела на всички светли коледни празници и още по-силна откъм успехи предстояща година.
При юношите и девойките, след Николинка Бояджиева второто място зае Ник Дойчинов – борба, а топ 3 допълни Йоана Тодорова – конен спорт. Четвърта позиция зае младият боксьор Емилио Шопов, на пето място  Самуил Николов /плуване/, шести също е плувец – Петър Хаджииванов, а седма е хандбалистката Златина Коева. Всички класирани в топ 7 получиха специални плакети.
При мъжете и жените, в топ 3 след Деян Гемижев са Рамазан Рамазанов /борба/ и Симеон Събев /плуване/. Четвърти е Тонислав Събев, също плувец, пета е Ана Ангелова – конен спорт, Шести е автомобилният ас Мирослав Ангелов, а седмото място е за Десислава Николова /хандбал/. Наградените в топ 7 бяха удостоени с плакети.
За поредна година бе връчена и наградата „Трифон Иванов“ за талант от школата на ФК „Етър“. Неин носител тази година е Росен Върбишки.
За треньор на годината бе избрана Йонка Генчева /посмъртно/ - легенда на великотърновския и български хандбал. Наградата бе връчена на нейното семейство.
Инициативата „Спортист на годината” е създадена през 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Днес подкрепената от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов анкета е сред обществено значимите събития, радващи се на голяма популярност. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.