29.12.2021 17:00

Столетница от Велико Търново отбеляза празника си навръх Коледа

Рождество Христово тази година бе особено специален празник за семейство от Велико Търново – родената през 1921 година Цвята Попова отбеляза своята 100-годишнина навръх Коледа.
Освен от най-близките й, дамата бе уважена и от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Тя поздрави Цвята Попова от името на кмета Даниел Панов, пожела й дълголетие, все така белязано от здраве и щастие със семейството и близките. Торта, поздравителен адрес и парична сума бе подаръкът за Цвята Попова от името на кмета на старопрестолния град.
Семейството благодари на Росица Димитрова за вниманието, професионализма и подкрепата в грижите за столетницата. .
През своя дълъг житейски път баба Цвята двама синове, а сега се радва на четирима внуци и девет правнуци. Работила е като шивачка и въодушевено разказва за своето детство, когато е била примерна и отлична ученичка.
„Най-важното, което човек трябва да направи в живота си е да учи“, казва 100-годишната Цвята, като пожелава това и на своите правнуци.
Цвята Попова е третият столетник през 2021 година, поздравен за своя личен празник от Община Велико Търново, Самата тя продължава род, в който е имало още двама столетници –  прадядо и братовчед.

 

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.