07.01.2022 15:30

Продължава полагането на нова канализация под улица „Васил Левски“ във Велико Търново

Най-късно до края на месеца ще остане затворена за движение улица „Васил Левски“ в участъка от кръстовището до Съда до „Уникредит Булбанк“. Причината са продължаващите строителни работи по полагането на нов канализационен колектор в западната част на отсечката, който ще е свързан с новата канализация под целия булевард „България“, Съдебната палата, ул. „Бачо Киро“ и ул. „Цар Самуил“.
В най-ниската си част новият колектор е с диаметър 1000 мм – около три и повече пъти спрямо стария. Значително по-големи са сечението и гладкостта му, което ще повиши значително пропускливостта и отвеждането на водите. Със същата цел под улица „Васил Левски“ е монтирана нова ревизионна падова шахта с дълбочина 8 метра, изработена по съвременни стандарти.
Изцяло подновен ще бъде и целият канализационен колектор под булевард „България“, заедно с водопроводната мрежа.
Мащабният ВиК-проект има за цел да реши проблемите както с отводняването на централната градска част при проливни обилни дъждове, така и да сложи край на честите ВиК-аварии по бул. „България“.
До приключване на строителните работи под улица „Васил Левски“ остава в сила временната организация на градския транспорт:
За линии с номера 1, 2, 3, 4, 5, 9, 13 и 70 движението е по следния начин:
В посока от Съдебната палата към Летния театър и крайните спирки автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и към Южен пътен възел.
Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.
В посока към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Основна спирка за централната част е „Съдебна палата“. За линия №5 е разкрита временна спирка на ул. „Христо Ботев“ №3 - под паметника „Майка България“.
За линии с номера 10, 20, 40, 50 и 110 движението е по следния начин
В посока от Съдебната палата към Стария град автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, ‚Седми юли“ и „Христо Ботев“.
Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.
Създадена е временна спирка - на улица „Христо Ботев“ №3 – до бившето кино „Полтава“.
В посока от Стария град към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Разкрита е временна спирка на ул. „Христо Ботев“ №3 – под паметника „Майка България“. Следващата спирка в централната част на града е „Съдебна палата“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.