18.04.2022 16:00

Оптимизират трафика край две училища във Велико Търново

Мерките са за улеснение на родителите, посрещащи децата си

Обособени места за кратковременен престой на автомобили предстои да бъдат оформени край двете училища с най-голям брой ученици в началния курс на обучение – ОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Мерките за оптимизиране на движението бяха набелязани по време на работна среща на транспортната комисия в Общината, ръководена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, заедно с представители на сектор „Пътна полиция“ и експерти. Целта е родителите, които изпращат и посрещат децата си, да бъдат улеснени и едновременно с това да не се създават трудности за трафика край двете училища.
С пътна маркировка и знаци ще бъде оформена лента за кратковременен престой в западната страна на ул. „Йоновка“ – от страната на входа на ОУ „Бачо Киро“. В източната страна на улицата ще следи за стриктно спазване и на сега съществуващото ограничение за паркиране. По този начин ще бъде осигурено достатъчно място както за родителите, така и за останалия трафик.
По аналогичен начин предстои да бъде подобрена и организацията на движение в участъка на улица „Мармарлийска“ пред ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Конкретно за тази локация, мерките по новата организация на трафика ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.
Взето бе и още едно решение – за засилване на полицейското присъствие пред училищата с ученици от 1 до 7 клас и по-конкретно – във времевите периоди преди началото на учебните занятия и след края им, когато потокът от хора е най-голям.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.