29.04.2022 12:45

ПМГ „Васил Друмев“ отбеляза 50-годишния си юбилей, кметът Даниел Панов връчи ваучер за STEM оборудване

50-годишен юбилей чества Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Тържеството на училището събра близо 800 приятели, гости, бивши и настоящи директори, учители и ученици в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.
Празникът бе уважен от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, който връчи на директора Ангел Гушев подаръчен ваучер на стойност 5000 лева за оборудване на новия STEM център в училището.
„50 години - ПМГ „Васил Друмев“! Днешният празничен ден носи силно вълнение и емоции както за всички вас, чийто живот е свързан с училището, така и за Историческата и духовна столица на България. Десетилетия наред Природо-математическата гимназия прославя старопрестолния град и е гордост за всички нас. Юбилеят отеква силно не само във Велико Търново, но и в цялата страна, а и извън пределите й. Хиляди са успешните лекари, стоматолози, фармацевти, IT-специалисти, инженери, архитекти, които градят кариера по целия свят и чийто път е започнал тук – в Старата столица и в Природо-математическата гимназия“, обърна се към учителите, учениците и гостите Даниел Панов. Той пожела на младите хора и на педагозите да бъдат здрави, вдъхновени, да продължават да постигат успехи, с които да защитават водещото място на училището в България.
Директорът Ангел Гушев подчерта, че през последните три години доброто партньорство между гимназията и общината е довел до успешна реализация на важни проекти, подобрили съществено материалната база и условията – за енергийна ефективност на сградата, за създаване на първия във Велико Търново STEM център. Предстои и разширяване на училището за преминаване в едносменен режим на обучение.
Празничната програма доказа, че учениците от ПМГ „Васил Друмев“ са силни не само в точните науки, но и притежават разностранни артистични заложби и талант. Сред гостите бяха също заместник-кметът Нейко Генчев, директорът на образователната дирекция Пенка Игнатова, началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.