09.06.2022 17:30

Изявени ученици бяха наградени в инициативата на Ротари клуб - „Талантливите деца на Велико Търново“

16 изявени и отлични ученици бяха наградени тази вечер в инициативата на Ротари клуб – „Талантливите деца на Велико Търново“. Те са носители на общо 21 престижни награди от национални олимпиади и състезания. Успехите им са гордост за всички нас.
Кметът Даниел Панов уважи събитието и връчи наградите заедно с президента на Ротари клуб Венелин Иванов, директора на Регионалното управление на образованието Розалия Личева, Пенка Игнатова от общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“. В церемонията се включиха и бивши президенти на „Ротари клуб“ в старопрестолния град.
Даниел Панов поздрави призьорите Ванеса Мюл, Есин Мехмедали, Александра Младенова, Виктория Васкова, Радостин Станков, Петя Узунова, Даница Христова, Димана Георгиева, Теодор Златанов, Константин Виолинов, Стилян Узунов, Пламен Владенов, Калина Досева, Илия Ников, Мария Цветанова и Теодора Владинска. На учениците той пожела да бъдат здрави, вдъхновени, креативни и все така да защитават името на Старата столица. Панов благодари също на техните учители и родители за грижите и подкрепата.
Кметът поздрави и Ротари клуб, които са доказан партньор на Община Велико Търново и подкрепят приоритетното място на образованието в местните политики.
Президентът на Ротари клуб Венелин Иванов посочи че инициативата „Талантливите деца на Велико Търново“ се е превърнала в традиция, провежда се за седма поредна година, а наградените ученици стават все повече и доказват отличното ниво на училищата в града.
Връчените награди са с парична равностойност от 250 лева за първо място от олимпиада, 150 лева – за второ място и 100 лева – за трето място. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.