13.07.2022 17:00

Трубадури от Испания дойдоха във Велико Търново, за да зарадват публиката с концерт в Летния театър

Тази вечер във Велико Търново е концертът на трубадурите от испанската група „Ла Туна“ от Алкала. Музикалното събитие е в 20,00 ч. в Летния театър, а входът е свободен. Час по-рано – от 19,00 ч., 30-е изпълнители ще изненадат великотърновци с дефиле в парк „Марно поле“.
Групата вече е в старопрестолния град и посети общината, където бе посрещната от директора на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ Нелина Църова. Тя благодари за партньорството и сподели, че музикантите винаги са добре приети в историческата и духовна столица на България.
„Велико Търново е чудесен и гостоприемен град, пазим много хубави спомени от последното ни гостуване през 2019 година. Надяваме се, че ще зарадваме публиката довечера", коментираха изпълнителите от „Ла Туна“.
Публиката в Летния театър ще чуе популярни песни и класически произведения, ще се докосне и до темпераментния испански фолклор.
Туната от Университета на Алкала е прочута в целия свят, а трубадурите са гастролирали в 23 държави. Визитата им във Велико Търново втора - на сцената в старопрестолния град музикантите имаха запомнящо се гостуване през 2019 година.
Университетът в испанския град е институция с петвековна история, участваща в активния живот на града в област Мадрид и част от нематериалното испанско културно наследство.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.