08.08.2022 15:30

В последен етап навлиза смяната на ВиК-мрежата под булевард „България“ във Велико Търново

От четвъртък /11 август/ смяната на ВиК-мрежата под булевард „България“ във Велико Търново навлиза в последен етап. Дейностите продължават в южното платно на кръстовището при улици „Краков“, „Полтава“, „Беляковско шосе“ и „Освобождение“, а това налага нова организация на трафика.
От 11 август се отваря за движение северната лента на кръстовището. По нея трафикът ще преминава двупосочно и ще бъде разделен с бализи. Отваря се и връзката към ул. „Освобождение“. По този начин ще преминават всички МПС, движещите се в следните направления (двупосочно):
  • От бул. „България“ към кв. „Картала“, ул. „Освобождение“ и ул. „Беляковско шосе“, както и обратно;
  • От бул. „България“ към изхода за София и обратно;
  • От бул. „България“ към ул. „Полтава“ и обратно;
  • От улици „Освобождение“ и „Беляковско шосе“ към ул. „Полтава“ и изхода за София“, както и обратно.
Затваря се южното платно на кръстовището и връзката с ул. „Краков“. Движещите се от всички гореописани направления към ул. „Краков“ ще използват обходен маршрут през ул. „Полтава“ и ул. „Арх. Петър Матанов“. По дължината на последната се забранява спирането и престоят на автомобили.
Автобусни линии с номера 2, 4, 8, 9, 40 и 110 се движат по обичайните си маршрути, а през кръстовището до „Беляковско шосе“ преминават двупосочно през северната лента.  Автобусни спирки „Беляковско шосе“ остават изместени с около 60 метра източно /по-надолу/, съответно
  • към централна градска част: при сграда с адрес „Бул. „България“ №31;
  • към кварталите: при сграда с адрес „Бул. „България“ №66.
В същия район е изместена и таксиметровата стоянка.
Възстановява се движението на линия №40 в кв. „Акация“ – автобусът отново ще се движи по ул. „Освобождение“ след спускането си от кв. „Картала“ и преминаването през т.нар. „Старо обръщало“. Отново се разкриват спирките по ул. „Освобождение“.
Частично се изменя маршрутът на автобусна линия №5 – в посока от и към ул. „Краков“ автобусите използват обхода през улици „Полтава“ и „Арх. Петър Матанов“.
Временната организация на движение е валидна до 31 август или до приключване на строителните работи.
Към момента асфалтовата настилка в участъците от бул. „България“, където водопроводът и колекторът са сменени, е частично възстановена. Целият булевард ще бъде основно преасфалтиран след приключване на ВиК-проекта.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.