31.08.2022 19:00

Велико Търново отново домакинства детския футболен турнир „Трифон Иванов“

Стадион „Ивайло“ бе домакин на шестото издание на футболния турнир „Трифон Иванов“, превърнал се в традиция в спортния календар на Велико Търново.
Шест отбора, представители на елитни школи, взеха участие в надпреварата, организирана от Зоналния съвет на БФС в партньорство с Община В. Търново и ОП “Спортни имоти и прояви”. Децата на ЦСКА за първи път станаха носители на купата, като победиха на финала с 3:1 домакините от „Етър Велико Търново“. В турнира участваха също детски формации на „Берое“ /Стара Загора/, „Ботев“ /Пловдив/, „Левски“ /София/и „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
В мача за 3-4 място „Берое“ са наложи над  „Ботев” (Пловдив) с 4:0
Турнирът в памет на Трифон Иванов се провежда от 2016 г. насам. Първият победител бе от школата на „Лудогорец”, след което надпреварата четири пъти бе спечелена от „Левски“ /София/.
За първите три отбора в класирането бяха предвидени купи, четвъртият, петият и шестият получиха футболни топки и аксесоари. В паузата в програмата бе осигурен обяд за участниците и хотел за почивка на гостуващите отбори.
За награждаването дойде майката на Трифон Иванов – леля Маринка, а наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, международният рефер и спортен експерт на Община В. Търново Георги Давидов, секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов, бившият президент на „Етър“- Павлин Генчев и кметът на Поликраище Марин Тодоранов.
Специалната награда – статуетката за „Железен защитник” в памет на Трифон Иванов , бе присъдена на Константин Гергинов от „ЦСКА- София”. Призът за най-полезен играч бе за голмайстора на етърци - Калин Дъров.
От името на кмета на Община Велико Търново д-р инж. Даниел Панов, участниците и гостите на турнира бяха поздравени от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Той им благодари, че са почели паметта на Трифон Иванов и ги покани за следващото издание на футболната надпревара.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.