07.10.2022 14:00

Основно училище „Бачо Киро“ отпразнува 50 години от създаването си

С празничен концерт, превърнал се в жив музикален филм и с поредица от прояви Основно училище „Бачо Киро“ отбеляза 50 години от създаването си. Талантливите деца и ученици, както и техни приятели от други училища вдигнаха публиката на крака с изпълненията си. Пълната зала на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ги удостои с 10-минутни аплодисменти в края на програмата.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави всички ученици, настоящи и бивши учители и директори, сред които и Гинка Стефанова – първият ръководител на училището.
„Вече пет десетилетия ОУ „Бачо Киро“ е сред водещите в нашия град и в цяла България. Няколко поколения великотърновци са направили най-важните си стъпки в израстването си като успешни личности именно в училището. Затова празникът на училището е особено специален за цяло Велико Търново – историческата и духовна българска столица. Всички ние се гордеем с многобройните постижения на учениците от ОУ „Бачо Киро“. Успехи, които издигат реномето и престижа и на училището, и на града ни. Дълбок поклон пред настоящите и бившите учители - знанията, които са дали на децата, за възпитанието им в дух на родолюбие“, каза в обръщението си Даниел Панов. Той подчерта, че и днес, дори в условията на силна конкуренция на 1800 основни училища в България, ОУ „Бачо Киро“ е лидер, особено що се касае до иновативното образование.
За юбилея на училището Панов връчи на директора Владимир Николов Старопрестолна грамота, Почетен знак – Златна перпера, както и ваучер на стойност от 5000 лева за оборудване на новия STEM-център.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.