18.10.2022 16:30

Велико Търново с благотворителна кампания в Международния ден за борба с глада

За седма поредна година Община Велико Търново подпомага реализирането на благотворителна кампания, организирана от местната структура на Български червен кръст по повод Международния ден за борба с глада.
На 19 октомври /сряда/ от 12:30 до 13:30 часа пред сградата на Съдебна палата доброволци от младежката организация на БЧК ще раздадат на нуждаещи се граждани над 120 порции топъл обяд и 120 десерта - сладки макарони.
Храната ще бъде приготвена в базата на Домашен социален патронаж – Велико Търново, а продуктите са осигурени чрез дарителска акция, която бе проведена на територията на два супермаркети в града.
Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на гражданите е сред основните приоритети и ангажименти на Община Велико Търново в социалната сфера. Чрез домашния социален патронаж ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 450 свои потребители на територията на 16 населени места.
Във Велико Търново функционира и социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“. Чрез нея всеки делничен ден безплатно се осигурява топла храна за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.