01.11.2022 14:30

Даниел Панов награди млади учители от Велико Търново и региона в Деня на народните будители

Близо 100 са младите учители, които за първи път тази година прекрачват прага на класните стаи и занималните в училищата и детските градини във Велико Търново и региона. По традиция в Деня на народните будители – 1 ноември, те бяха наградени по време на празнична церемония пред Художествената галерия „Борис Денев“ и Паметника на Асеневци.
Кметът Даниел Панов уважи събитието и връчи част от наградите, подготвени от Регионално управление на образованието и „Сдружение за образователни инициативи 19“ към ОУ „Бачо Киро“.
„Денят на народните будители е сред най-българските по своите корени празници. Наричан и Отчовден в миналото, когато на днешната дата се е чествало и рождението на Св. Иван Рилски. Днес се прекланяме пред предците ни – духовни водачи, които със силата на вярата, словото, перото, изкуството и културата са носили знание и просвета, изградили са българската духовност и най-важното – съхранили са българския дух и българщината през вековете. Благодаря ви, уважаеми млади учители, че в съвремието вие вървите по стъпките на Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон, на дядо Славейков, Христо Ботев, Васил Левски. Поклон пред вас, защото сте се посветили на една от най-благородните професии – да носите знание на децата на Велико Търново и България, да ги възпитавате в дух на родолюбие“, обърна се към младите учители Даниел Панов.
Наградите и грамотите бяха в различни категории: най-млад педагог в детска градина и в училище, учител с най-много ученици или най-много предмети, най-голямо изминато разстояние до работното място и др. Връчени бяха и призове за директори с най-голяма смелост да назначават млади педагози. Младите педагози получиха лични послания, както и литература.
Празникът бе иницииран от „Сдружение за образователни инициативи 19” към Основно училище „Бачо Киро”, Регионално управление на образованието и дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.