14.05.2023 14:00

Даниел Панов и Весела Лечева откриха обновената баскетболна зала в спортен комплекс „Ивайло“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министърът на младежта и спорта Весела Лечева откриха обновената зала за баскетбол, намираща се в южното крило на стадион „Ивайло“. Символичната церемония бе част от програмата на детски баскетболен фестивал, организиран от домакините от „Етър-49“ с президент Мартин Дурчев.
Залата вече разполага с настилка от най-висок клас, отговаряща на всички критерии на световната федерация FIBA. Така Велико Търново вече може да домакинства и международни баскетболни срещи. Проектът, изготвен от „Етър-49“ с помощта на Общината и ОП „Спортни имоти и прояви“ е финансиран от спортното министерство. Със средства на клуба са закупени нови табла и кошове, протектори, пейки със седалки, оформена и зала за теоретична подготовка. А преди няколко години по проект на Общината залата бе санирана, поставена бе нова дограма, топлоизолация, сменени бяха осветлението и отоплението.
Кметът Даниел Панов подчерта, че Общината работи в отличен синхрон с Министерството на младежта и спорта, а още едно доказателство за това е предстоящото изграждане на зала за спортна стрелба в Спортно училище „Георги Живков“ – тя ще е готова до есента. Той поздрави родителите за подкрепата, която оказват на децата и пожела много успехи на „Етър-49“.
Министър Весела Лечева също открои отличната съвместна работа с Община Велико Търново и посочи, че въпреки ограничения бюджет министерството подкрепя проекти като този в старопрестолния град, даващи възможност на децата да тренират ежедневно.
Залата по баскетбол вече е в завършен вид и е сред най-добрите в страната, увериха директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и Мартин Дурчев. Весела Лечева и Даниел Панов получиха от Дурчев виолетови фланелки с логото на „Етър-49“ и имената им.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.