15.05.2013 14:00

Даниел Панов: „Община Велико Търново поема грижата за детско - юношеската футболна школа на „Етър”

   „Футболът във Велико Търново ще продължи своето развитие, независимо от отказа на основният акционер в „Етър 1924” Фейзи Инханлъ да финансира клуба. Този отказ всъщност няма значение, защото децата са наши, отборите ще тренират и ще изиграят мачовете си до края на сезона, а общината ще се погрижи да им подсигури всичко необходимо”. Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов тази сутрин на среща с директора на школата Сашо Ангелов, спортно - техническия шеф на клуба Стефан Атанасов и треньорите Борислав Евтимов, Георги Георгиев, Емил Георгиев, Марин Стефанов, Николай Катъров и председатела на зонален съвет на БФС Георги Велинов. Градоначалникът реагира веднага след като разбра, че Фейзи Илханлъ вади представителния отбор от първенството, а тимовете от школата губят служебно мачове, защото нямат възможност да се явят на тях.
До края на първенствата в различните възрасти школата има общо 16 мача, за които транспорт вече е осигурен, а за първи път със съдействието на кмета, децата ще получат и храна. От дарените от бизнесмена Павел Петров 10 000 лева, до петък ще бъдат отделени необходимите за обезпечаване на срещите 2000 лева.
Даниел Панов успокои треньорите, че няма да останат без работа, защото юристите вече подготвят документите на новия футболен клуб във Велико Търново, който ще поеме цялата школа. Той бе категоричен, че клубът ще е общински, а желание да помагат вече са изявили много хора с възможности.
До края на месец юни ще бъде готов теренът на стадион „Ивайло”, каза още кметът. Обществената поръчка за строеж на изкуствения терен в района на спортното училище е приключила без обжалване и до две седмици трябва да започне работа. По думите на Даниел Панов той ще е готов до два месеца. Общината вече работи по възстановяването на футболния терен в НВУ „Васил  Левски”, който също ще се ползва от школата. В ход е процедура за искане от държавата на старото игрище „Спартак”, в района на жп гарата, писмото до Министерството на регионалното развитие вече е изпратено, като кметът има намерение да възстанови и него. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.