07.05.2012 14:40

Студенти по изобразително изкуство в доброволна акция за почистване

 

Веднъж седмично да почистват изхвърлени отпадъци от центъра на Велико Търново са се амбицирали студенти от първи и втори курс на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методии”. Те правят оборка на фасове, хартии и опаковки в парковете „Асеневци”, „Марно поле”, край паметника „Майка България“, пред сградата на Общината и в района на автогара „Юг”.

„Избираме времето след 17 часа, когато има най-много хора навън. Целта ни е да им покажем, че не трябва да замърсяват”, разказа за Общинската информационна агенция студентката Стефка Колева. Заедно с приятелите й Елена, Деница, Цветелина, Лора, Динко и Симеон се спонсорират сами, като си закупуват ръкавици и торбички за боклуците. Всеки от тях си е избрал лого, което  носи  върху тениската си. Надписите гласят: „Аз действам, а ти?”, „Чистотата на никого не вреди?”, „Обичаме да ни е чисто и зелено”.

„Най-много одобряват акциите ни  децата. Дори и най-малките  донасят по някое листо”, споделят с усмивка доброволците. Към инициативата им засега негативно се отнасят само служителите на чистотата, които се интересуват кой им плаща. Това  няма да ги откаже, защото имат и желание, и време. Те имат намерение да се включат в националната кампания „Да почистим България за един ден” на 12 май. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.