07.07.2024 16:00

Над 200 състезателки от шест държави показаха най-доброто в художествената гимнастика в турнира „Огърлицата на Десислава“

„Огърлицата на Десислава“ – един от най-утвърдените в национален и международен план турнир по художествена гимнастика се проведе във Велико Търново през уикенда. В 20-о юбилейно издание взеха участие над 200 състезателки от България, Италия, Хърватия, Чехия, Кипър и Дубай.
Заместник-кметът на старата столица Мариела Цонева уважи церемонията по награждаването, заедно с директорите на дирекция „Образование“ Пенка Игнатова и на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.
Първото издание на „Огърлицата на Десислава“ е преди близо 50 години. Сред носителките на титлата са някои от най-големите имена на художествената ни гимнастика – Мария Петрова, Юлия Байчева, Симона Пейчева, Невяна Владинова, също и великотърновката Мария Ангелова.
Турнирът се организира от Българската федерация по художествена гимнастика, Община Велико Търново и Клуб по художествена гимнастика „Етър“ с президент Савина Ганчева.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.