06.06.2013 15:30

Кмета на Община Велико Търново настоява компетентните органи да изпълнят задълженията си за обезопасяване на крана в района на Спортно училище

   Многократно са извършени проверки на място във връзка с монтирано съоръжение кулокран ММ 3075, използвано във връзка с изпълнение на строително монтажни работи на строителен обект. От септември 2010 г. до момента общината е направила всичко възможно за изясняване на случая, за демонтиране и премахване на съоръжението.
От страна на Община Велико Търново е сезиран компетентния орган главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор, РО „Инспекция за държавен технически надзор Велико Търново” за предприемане на дейности от тяхна компетентност.
Изпращана е кореспонденция до председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор гр. София. Съгласно разпоредбите на Наредба за безопасна експлоатация и надзор на повдигателни съоръжения (какъвто е въпросния обект)  органите за технически надзор за този вид съоръжения са: Председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, чрез Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор”, както и лицата и структурно обособените части на предприятия или организации, получили лиценз от председателя на ДАМТН.
Кмета на общината е препоръчал на директора на Спортно училище Велико Търново да предприеме всички необходими мерки за ограничаване на движението и дейностите в територията на двора на училището, които са в обсега на крана. След предприемането на абсолютно всички предвидени в закона възможни мерки от страна на кмета на Община Велико Търново, той настоява Държавната агенция за метрологичен контрол и технически надзор да упражни правомощията си и да изпълни задълженията си по обезопасяване или премахване на съоръжението.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.