12.06.2013 16:50

Влади Шаган и „Блус трафик” на сцената на „Арт лято 2013”

   Хип-хоп, блус и рок ще звучат на сцената на „Арт лято” до паметник „Асеневци” на 14 и 15 юни 2013 г. от 21:30 часа. В петък, 14 юни, е първата изява във Велико Търново на популярния руски  хип-хоп певец и танцьор Влади Шаган, който е с български произход. Шаган е сред актуалните звезди на руската сцена. Артистични му изяви обединяват различни музикални жарнове - ар-ен-би, джаз-фънк, рап, дъбстеп, електро хаус, диско. Музикантът е и поет, продуцент и бивш солист на известния балет „Тодес”. Хитовете му "Sexy Ladies Sexy Boys", "Отцы и матери", "Jazz Funk Breaks" и "Быть на высоте" са в топ радио и ТВ ротациите в Русия, Украйна, Прибалтика и страните на ОНД.  Шаган е на първо турне в България и за да довърши песен с Румънеца и Енчев.
Българската блус-рок група "Блус трафик" ще свири в събота,15 юни. Групата е създадена през 1997 година и се изявява предимно на клубна сцена. Стилът им е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Силното влияние на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция. В репертоара са включени освен “задължителните” кавър-версии, така и много авторски парчета.
Проектът “Арт лято 2013”  за създаване на постоянна сцена за културни прояви в пространството пред художествена галерия „Борис Денев”, в близост до паметник „Асеневци” се реализира от клуб Мелон с подкрепата на Община Велико Търново и е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на старата столица за европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.