16.06.2013 16:15

Даниел Панов откри кръг от Републиканското първенство по ловна стрелба

   Велико Търново беше домакин на държавен турнир „Царевец”, кръг от Републиканското първенство по ловна стрелба. Турнирът се проведе под патронажа на Община Велико Търново и беше открит от кмета на общината Даниел Панов. Той изрази надеждата си, че този спорт ще продължи да се развива и да печели нови състезатели и привърженици в Старата столица.
Стрелбата в дисциплината „Кийт” по асфалтови панички взеха участие общо над 40 състезатели от цялата страна. 8 отбора по трима състезатели и 16 индивидуално си оспорваха отличията в 4 категории: „мъже”, „младежи”, „кадети” и „ветерани”.
На обновеното стрелбище в квартал „Картала” отбора на спортен клуб по ловна стрелба Велико Търново с капитан майстора на спорта по ловна стрелба Пламен Филев спечели отборната надпревара и завоюва първото място в турнира. Старата столица спечели още едно първо място – при кадетите турнира спечели Тодор Бояджиев.
Състезанието беше подготвено и проведено със съдействието на Българска федерация по ловна стрелба, спортен клуб по ловна стрелба Велико Търново и сдружение на ловците и риболовците във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.