18.06.2013 16:00

Велико Търново представи кандидатурата си за Европейска столица на културата в рамките на Международна конференция „Цвят във всички направления”

   Заместник-кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков представи кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година, в рамките на откритата днес Международна конференция BalkanColor 2013  "Цвят във всички направления".
Събитието е част от програмата, с която Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" чества 50 годишнината от създаването на университета по инициатива на група „Цвят”.
Господин Карабаджаков представи пред участниците в конференцията кандидатурата на Старата столица, като акцентира върху факта, че цялата и философия е ориентирана към това да се даде приоритет на творческите проекти, креативността и възможността за реализация на проектите на младите хора. Заместник-кмета заяви, че Велико Търново и неговата кандидатура изключително много разчитат на идеите, визиите и проектите, които младите творци имат за промяна в дизайна на градската среда. Той изрази надежда, че техните проекти в огромна степен ще бъдат израз на слогана на кандидатурата: „Творим Щастие”.
В рамките на Третата международна конференция на страните от Югоизточна Европа BalkanColor 2013 ще бъдат разисквани темите: "Съвременни цветни тенденции между модата и традицията", както и  "Функционално значение на цветовете в архитектурата".
Ще бъдат открити и две тематични изложби: "Цветовете на Велико Търново" и изложба на младежки цветови проекти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.