19.06.2013 16:00

Кметът Даниел Панов се срещна с участниците в деветата Спартакиада за учители

   Днес на среща в общината кметът Даниел Панов поздрави участниците от Спартакиадата за учители 2013 в град Варна. Състезанието се провежда ежегодно и в него вземат участие както отбори от цялата страна, така и участници от чужбина. Тази година отборът от Община Велико Търново участва с още 18 общини от България и се състезава в 5 от общо 9 вида спорт. За пръв път тази година отборът от Велико Търново спечели първите три места в дисциплината дартс за жени (индивидуално). За втори път за деветте издания на спартакиадата, Велико Търново спечели и специалната купа „Феърплей”, която се връчва на отборът проявил спортсменско представяне. В първата шестица бяха спечелени и места в състезателните дисциплини плуване, теглене на въже и петанк.
Участниците в срещата благодариха на кмета Панов за оказаното съдействие и спазиха традицията, като донесоха на града повече награди и купи от миналата година. Кметът благодари на участниците за успехите и коментира с тях възможностите за десетата Спартакиада през 2014 година в отборът на Велико Търново да вземат участие повече учители, а за по-добрата подготовка да бъдат закупени професионален дартс и топчета за петанк.
На срещата с кмета бяха коментирани и приоритетите, свързани със състоянието на салоните и спортните съоръжения и площадки. Даниел Панов подчерта важността на комуникацията между учителите по физкултура и директорите на съответните училища и апелира за повече внимание, относно състоянието на физкултурните салони и площадки и тяхното обновяване.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.