20.06.2013 15:00

Кметът Даниел Панов откри детска полицейска академия и център за работа с деца и младежи в село Беляковец

   Кметът Даниел Панов днес откри лятна детска полицейска академия в село Беляковец. Той поздрави децата и техните родители, баби и дядовци дошли на празника,  посветен на откриването на академията в читалището на селото. Кметът подчерта важността децата през лятото да имат повече възможности да са сред природата и  особено да имат занимания, свързани с безопасността на движението и борбата с трафика на хора, каквато е и основната цел на детската академия.
Даниел Панов  пожела на всички деца да научат много полезни неща, за да изкарат прекрасно и хубаво лято. Лятната детска полицейска академия се организира за трети път съвместно между Община Велико Търново, РУП  Велико Търново и сдружение „Св. Иван Рилски”, село Балван. На събитието присъстваха още комисар Иван Каназирски – началник отдел „Охранителна полиция” при ОД на МВР Велико Търново, главен инспектор Димчо Димов – началник РУП Велико Търново, главен инспектор Валентин Къндев,  началник сектор „Охранителна полиция” при РУП  Велико Търново, главен инспектор Николай Иванов – началник сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР,  Росица Димитрова – директор дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, Благовеста Факирова - председател на сдружение „Св. Иван Рилски”, също така и кметове на населени места от общината и районните полицейски инспектори на селата, взели участие в първите образователни игри на академията – Беляковец, Леденик, Шемшево и Балван.
Проектът "Детска полицейска академия" получи висока оценка от комисар Каназирски, който благодари на Община Велико Търново за инициативата и сподели, че има възможност тя да се превърне в национална и да е полезна за повече деца от цялата страна. Проектът ще приключи на 10.09.2013г. под мотото „Сбогом лято, здравей училище”.
Днес  в село Беляковец бе и официално открит от кмета на общината  център за работа с деца и младежи, като част от програмите със социална насоченост, финансирани от Община Велико Търново.
Събитията в село Беляковец днес бяха отбелязани и с множество подаръци, осигурени от организаторите - велосипед от ОД на МВР и спортни пособия от сдружение „Св. Иван Рислки”. Осем клуба за работа с деца и младежи в населените места на общината също така получиха от Община Велико Търново по едно спортно съоръжение за футбол на маса.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.