26.06.2013 14:00

В продажба са билетите за летен оперен фестивал „Сцена на вековете”

   От 27 юни са в продажба билетите за летен оперен фестивал „Сцена на вековете”, който ще се проведе от 19 до 28 юли 2013 година на крепостта Царевец във Велико Търново. Те могат да се закупят в туристически информационен център на ул. „Христо Ботев” № 5 във Велико Търново и онлайн през сайта www.velikoturnovo.info.
На 19 и 20 юли Софийската опера и балет ще представи едно от най-великите произведения на сценичното оперно изкуство за всички времена - операта „Тоска” на италианския композитор Джакомо Пучини. Шедьовърът на Джузепе Верди „Бал с маски” е другото заглавие в афиша на фестивала на 27 и 28 юни.  За почитатели на балета са вечерите на 22 и 23 юли, когато под звездите на Царевец ще бъде премиерата на спектакъла „Откровения”, който трупата на Софийската опера и балет е създала специално за „Сцена на вековете”.
От 20 до 50 лева е цената на билетите за оперните заглавия, а за балетните представления билетите са от 20 до 40 лева. По 10 лева ще са билетите за пенсионери, ученици и студенти за всичките фестивални вечери. Намалението ще може да се ползва срещу представен документ. Децата до 7 годишна възраст ще могат да посетят безплатно фестивала без да ползват самостоятелно място.
За първи път в продажба се пуска и т.нар. „Семеен“ билет  за двама възрастни и две деца до 18 години. Той е на цена 50 лв. и ще важи само за секторите C и D. При закупуването на билети за едно оперно и едно балетно представление ще се ползва 10 лв. отстъпка от балетния билет. Билетът „Опера и балет” ще е за едно и също фиксирано място за двата избрани спектакъла във всички сектори. 10% отстъпка ще получават зрителите закупили електронни билети през сайта www.velikoturnovo.info.
Летен оперен фестивал „Сцена на вековете” се реализира по проект на Община Велико Търново „Създаване и промотиране на иновативни културни събития - летен оперен фестивал „Сцена на вековете” по ОП „Регионално развитие”  2007 - 2013.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.