05.07.2013 14:30

Европейска асоциация на учителите подкрепя кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

   Даниел Панов представи пред участниците в международната конференция на учителите Велико Търново и  неговото уникално и богато културно - историческо наследство. Той говори за града и като университетска общност, град на млади, креативни и ентусиазирани млади хора, като средище на значими творчески, обществени каузи, като град на творчеството, виталността и европейските аспекти на културата, науките, изкуствата и образованието.
В своя специална декларация преподавателите от 40 държави от цял свят заявяват искрената си и сърдечна подкрепа на усилията на Велико Търново за спечелване на най-престижният и авторитетен културен приз „Европейска столица на културата” през 2019 година.
Кмета представи пред преподавателите от 40 страни кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Той акцентира на факта, че образованието, заедно с културата, изкуствата и науките са акценти в подготовката и реализацията на кандидатурата.
Даниел Панов изтъкна и водещата роля на Велико Търново в процеса на налагане и утвърждаване на културният туризъм като една от водещите марки на България, както и въвеждането на дисциплината „Културен туризъм” в специализираните училища и университетите.
Кмета отговори на множество въпроси на представители на учителското съсловие, относно функционирането на образователната система, както и за предизвикателствата, които стоят пред Старата столица и визията за бъдещето на града и региона.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.