08.05.2012 10:21

Изграждат нов приемник за бездомни кучета с капацитет 1 500 животни

 

Приемник за бездомни кучета, който ще е с капацитет 1 500 животни, се проектира в община Велико Търново и ще заработи до края на годината. Това съобщи днес кметът на общината Даниел Панов по време на работна среща с представители на Сдружението на кметовете на населени места и кметски наместничества „Янтра 2001”.

Градоначалникът постави пред кметовете проблема с бездомните кучета, като им напомни, че трябва да бъдат глобявани онези стопани, които пускат животните свободно да се разхождат из населените места. Панов възложи на Сдружението да бъде изготвен график за провеждане на общоселски събрания, на които да бъдат представени отчети за работата на кметствата и наместничествата през първите 6 месеца на 2012 година. Кметът заяви желание и готовност да присъства на всички събрания и да чуе оценката и коментарите на всички жители на населените места.

Фрезованият асфалт от площад „Цар Асен” пред Царевец ще бъде предоставен за настилане на кални улици по селата, стана ясно на днешната работна среща. Материалът ще бъде доставян според направените от кметовете и наместниците заявки, ще бъде осигурен и транспорт до съответните села. През юни ще започне ремонта на пътищата към населените места, както и подмяната на пътните знаци и хоризонталната маркировка. В ход е и процедурата за поръчка за ликвидиране на нерегламентираните сметища в селищата на община Велико Търново.

По искане на членове на Сдружението в процеса на изготвяне на общинските наредби те ще бъдат консултирани с кметовете на населените места.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.