10.07.2013 14:00

Стрелба с лък, арбалет и копие за туристите на Царевец

   Стрелба с лък, арбалет и копие са новите атракции за туристите на крепост Царевец във Велико Търново. Посетителите на архитектурно - музейния резерват ще могат да пробват уменията си със средновековните оръжия от 19 юли 2013 г., когато стартира и летен оперен фестивал „Сцена на вековете”.
Новите атракции са съвместен проект на общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” и студио ТNBS, разработило и миниспектакъла „Стражниците на Царевград Търнов”.
Мишените за стрелбите ще са разположени под двореца на Царевец в посока Лобната скала. Оръжията - лъкове, къси копия и арбалети са копия на оригинални образци от българското средновековие. Тетивата на лъка ще могат да опъват жени и деца, за които е изработено специално оръжие. Улучилите мишената няколко пъти ще получават специален сертификат с восъчен печат. Цената на атракцията ще е 5 лева и ще е активна до октомври в работното време на архитектурно - музеен резерват „Царевец” от 8:00 часа  до 19:00 часа. 
За следващия туристически сезон студио ТNBS готви още една атракция на Царевец - шатра със средновековни костюми и триизмерен фон за снимки. Тогава на средновековното стрелбище ще се провеждат и турнири по стрелба, съобщи Цветомир Матов от студио ТNBS.            

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.