13.07.2013 17:00

Уникалният за България симпозиум „Изкуство - Природа” е важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

В събота, 13 юли, село Габровци бе домакин на гостите, дошли да се насладят на изкуството на изявени творби от цял свят. Авторите, участващи в уникалният проект на Арт група „Дупини” Art nature показаха своите произведения в рамките на организираният Ден на отворените врати.
Гостите бяха посрещнати на площада на селото от младежка рок група, която участва в поредицата от благотворителни събития в рамките на кампанията за възстановяване църквата на село Габровци „Свети Димитър”.
Младите музиканти бяха сред най - заинтригуваната и въодушевена публика на сътворените от авторите творби в природната среда. Заедно със своите връстници от Колеж по изобразителни изкуства в побратименият на Велико Търново град Твер в Русия разгледаха произведенията, експонирани по поречието на реката. 14-те възпитаници на колеж „Венецианов”, водени от свои преподаватели споделиха, че са много впечатлени от експонирането на произведенията на тези изявени автори в своеобразната „Галерия на открито”. Те отбелязаха, че своеобразната симбиоза между реализацията на творческите идеи и естествената природна среда е забележителна и впечатляваща не само като идея, но и като реализация.
Заместник-кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Култура” бяха сред официалните гости на Денят на отворените врати на симпозиума „Изкуство - Природа” на Арт група „Дупини”.
„Община Велико Търново се гордее с факта, че е сред малкото в страната, които подкрепят реализирането на подобни забележителни културни събития. Радостни сме от факта, че симпозиумът е важна част от подготовката и представянето на кандидатурата на Старата столица за Европейска столица на културата през 2019 година. Този забележителен международен творчески форум илюстрира по прекрасен начин слогана на нашата кандидатура „Творим Щастие”. Той е и чудесна демонстрация на това какъв е резултата от симбиозата между изкуството и природата”, заяви госпожа Нелина Църова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.