13.07.2013 14:00

Велико Търново влиза в японската тв поредица “Водни огледала от Европа”

Неповторимите търновски пейзажи, отразени във водите на река Янтра, влизат в най-популярното туристическо предаване на сателитната японска телевизия BS Japan. В тв гида в момента се излъчва поредицата “Водни огледала от Европа”, която представя туристически дестинации от стария континент през погледа на известни актьори от Япония.
   Велико Търново ще бъде представено от актрисата Хитоми Такахаши, която в продължение на два дни снима с екипа на BS Japan в града със съдействието на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Специално внимание снимачния екип отдели на възрожденските занаяти на Самоводската чаршия и на крепостта “Царевец”. Актрисата остана впечатлена от културно-историческите паметници в старата столица и от неповноримата архитектура на ул. Гурко и в старата част от града.  В контекста на тематиката на предаването екипът снима меандрите на р. Янтра и пейзажите отразяващи се по неповторим начин в реката.
      Във филма Такахаши ще представи възможностите за културен туризъм  и в  София, Варна и Несебър. Филмът за България ще е в две серии от по 2 часа и ще бъде излъчен по японската национална сателитна телевизия през септември. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.