14.07.2013 17:00

Видеопрожекции и срещи със солисти съпровождат „Сцена на вековете”

   За втора година летен оперен фестивал „Сцена на вековете” ще бъде съпроводен от паралелни събития, които са част от проекта на Община Велико Търново „Създаване и промотиране на иновативни културни събития - летен оперен фестивал „Сцена на вековете” по ОП „Регионално развитие” 2007 - 2013 година. Те включват видеопрожекции от фестивала през миналата година, срещи със солистите и младите звезди на Софийската опера и балет и разходка „Зад кулисите”  на сцената на крепост „Царевец”.
Видеопрожекциите започват на 16 юли в летния театър, където ще бъдат показани откъси от операта "Риголето" и балета „Дон Кихот". Същите заглавия ще могат да се видят на видеостена и в парк  „Дружба” на 24 юли. В парк „Колю Фичето” на 21 юли търновци ще могат да гледат кадри от операта „Турандот” и балетните спектакли от 2012 година. Прожекциите са с начален час от 21:00 часа.
Ценителите на оперното и балетното изкуство ще имат възможност в рамките на фестивалните дни да се срещнат и разговарят със солистите и младите звезди на Софийската опера и балет. Вечерите - матинета са на 17, 21 и 25 юли в Лапидариума на Археологическия музей.
Зад кулисите на операта „Бал с маски”  в двореца на Царевец ще може да се разходи всеки желаещ на 26 юли.  Включилите се в "Вackstage tour" ще видят "отблизо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на спектаклите от фестивала. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.