18.07.2013 12:00

По разпореждане на кмета на Община Велико Търново продължава повторното косене и почистване на гробищен парк Велико Търново

   По разпореждане на кмета на Община Велико Търново продължава повторното косене и почистване на гробищен парк Велико Търново през тази година. Почистването и поддържането на гробищния парк в град Велико Търново е задължение на „Обредни дейности” ЕООД, което дружеството в рамките на финансовите си възможности изпълнява. За една календарна години гробищният парк, който е с площ около 200 декара се коси двукратно. За настоящата 2013 година първото косене е приключено до края на месец май. В резултат на обилните дъждове през почти целия месец юни тревната растителност израства много бързо. Поради тази причина в сравнение с предходни години растителността е многократно по-голяма. Повторното косене на гробищния парк се извършва в момента и е планувано да приключи до края на месец юли.
Почистването на парка от отпадъци включително и растителни (храсти и трева), се извършва постоянно през цялата година. Преди задушница и байрам близките на покойниците посещават масово гробовете на близките си, за да им отдадат почит и да почистят както самите гробове, така и околното пространство. Поради тази причина по алеите се натрупват голямо количество отпадъци. Практиката винаги е била в рамките на два три дни непосредствено след задушница или байрам отпадъците да бъдат отстранени.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.