24.07.2013 09:00

Разходка зад кулисите на „Сцена на вековете” на 26 юли

   С разходка „Зад кулисите” приключват паралелните събития от летен оперен фестивал ”Сцена на вековете”. Включилите се в Вackstage tour на 26 юли ще видят "отблизо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на операта „Бал с маски”. В обиколката, разкриваща тайните на операта, може да се включи всеки желаещ, като тръгването е в 18:00ч. от касата за билети за фестивала на площада пред крепост  "Царевец".
В последните два дни на “Сцена на вековете” - 27 и 28 юли, Софийската опера и балет ще представи шедьовъра на Джузепе Верди „Бал с маски”.  Режисьорът академик Пламен Карталов предлага нов прочит, основан на историческите факти, свързани с политическото убийство на крал Густав III, краля на Швеция (1746-1792) и драмата в любовния триъгълник между героите в операта - Рикардо, Амелия, Ренато. Една от провокациите е мястото, където се играе спектакъла - сред останките на двореца на търновските царе, където също както в „Бал с маски”,  са се вихрили дворцови интриги и са подготвяни политически заговори и убийства.
В спектакъла участват Костадин Андреев, Александър Крунев, Димитринка Райчева, Румяна Петрова, Теодора Чукурска, Стоил Георгиев, Светозар Рангелов, Димитър Станчев, Мирослав Андреев и Слави Манов.
Летен оперен фестивал „Сцена на вековете” се реализира по проект на Община Велико Търново „Създаване и промотиране на иновативни културни събития - Летен оперен фестивал „Сцена на вековете” по ОП „Регионално развитие”  2007 - 2013 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.