07.08.2013 19:07

Даниел Панов разгледа извършваните дейности по рехабилитация на Хотнишка еко пътека

   Днес, 7 август, кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, заедно с председателя на УС на Българска асоциация за селски и екологичен туризъм (БАСЕТ) Петър Петров и кметският наместник на село Хотница Десислав Йорданов разгледаха дейностите по рехабилитацията на Хотнишка еко потека.
Ремонтните дейности се извършват с финансиране в размер на 8 000 лв., осигурени от Община Велико Търново и  5 000 лв., събрани от специалната дарителска кампания, организирана от  Райфайзен банк. БАСЕТ, съвместно с Община Велико Търново работят по ремонт на цялостното трасе на пътеката от около 2 000 метра. От извора до Хотнишкият водопад се подменят амортизирани парапети, счупени и липсващи дъски по мостове, ремонтират се маси и пейки в кътовете за отдих, подменят се и се поставят предпазни решетки, насипва се пътеката с фракция от трошляк. Изцяло е почистена и пребоядисана беседката, която се намира в подножието на водопада. Почистени,  възстановени и ремонтирани са  и масите и пейките.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов изрази увереността си, че след извършените ремонти, след направените нови интересни и значими археологически разкрития през този сезон се създават добри предпоставки едно от най-красивите природни кътчета в района на Старата столица да възвърне статута си на предпочитано място за отдих и почивка. Той заяви, че вярва в ресурсите, възможностите и потенциала, както на Хотница, така и на всички населени места на територията на Община Велико Търново с местни инициативи и активността на общностите да привличат още повече туристи с добре поддържана инфраструктура около природните забележителности и с множество нови атракции.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.