02.09.2013 15:00

Благотворителен търг на детски рисунки за набиране на средства за изграждане на площадка, адаптирана за деца с увреждания в град Велико Търново

   Благотворителен търг на детски рисунки за набиране на средства за изграждане на площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново организира „Сдружение Азбукари“. Инициативата е част от Националната кампания за социална адаптация на деца със специфични потребности „Вярвам в теб!“, която организацията провежда в продължение на две години. По време на кампанията бяха реализирани две издания на най-големия детски фестивал за социална адаптация „Вярвам в теб!“.
На 1 юни 2013 г. Азбукарите откриха първата в България комбинирана, обществена детска площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности в столицата. Водени от убеждението, че проблемите на децата с увреждания не са състредоточени само в София, екипът на сдружението е решило да насочи усилията си и в по-големите градове на страната.
Изборът сега е град Велико Търново. Проектът за изграждане на площадка там вече срещна подкрепата на кмета г-н Даниел Панов. Средствата ще бъдат събирани чрез дарения на социално отговорни фирми и граждани. В тази връзка Азбукарите организират на 4 септември, от 19:00 ч., благотворителен търг на рисунки на деца от цялата страна, взели участие в детския конкурс за рисунка и есе на тема „Вярвам в теб!“. Творбите ще бъдат изложени в градината на столичния ресторант „Пей сърце“, на улица „Георги Софийски“ № 32. Певицата Рут Колева и пианистът Филип Александров са подготвили прекрасни джаз и соул изпълнения в подкрепа на благотворителната кауза. С част от събраните от дарения средства Азбукарите ще подпомогнат и лечението на Антон Божилов на 21 г., който е прикован за иналидната количка след спинален инсулт. Припомняме, че рисунките, участвали в конкурса „Вярвам в теб!“ бяха оценявани от жури в състав Славчо Пеев, Йоана Драгнева, Любен Дилов-син, Цвета Кирилова, Ставри Калинов, Милена Златкова, Христина Стоянова.
Техниките, с които младите таланти впечатляваха авторитетното жури са многобройни - молив, акварел и пастел. Платната им бяха представени на изложба, посветена на конкурса в НДК, а след това експозицията украси и фоайето на Националната опера и балет в столицата. „Сдружение Азбукари“ кани всички свои приятели и партньори на благотворителния търг. Средства за реализиране на кампанията се набират с дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777, на цена 1 лев, както и чрез банкова сметка в Първа инвестиционна банка:  IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.