12.09.2013 14:40

Велико Търново отново ще участва в Европейска седмица на мобилността

   За поредна година Велико Търново активно се включва със свои собствени събития в традиционната Европейска седмица на мобилността. Старата столица подготви и ще осъществи своите инициативи в рамките на четири дни в периода 20-22 септември.
Съвместно с общинската компания „Царевград Търнов” е разработена атрактивна програма, в рамките на която всички желаещи ще получат възможност да посетят без автомобил определени интересни обекти и събития. На обозначените в специален талон обекти ще се събират печати, с които участниците ще удостоверят, че са посетили обектите. С талона със събраните печати всички ще участват в томбола за разпределение на награди.
Обектите в рамките на кампанията са „Нощ на Самоводската чаршия, парк „Марно поле”, туристически информационен център, музей „Възраждане и Учредително събрание”, крепост "Царевец" и „Голямото Търновско хоро”.
Талони за участие могат да бъдат намерени във всеки един от обектите на кампанията.
 
Европейската седмица на мобилността е традиционна кампания, която цели да стимулира придвижването на гражданите и гостите на европейските градове пеша или с велосипед. През 2013 г. кампанията се провежда под мотото ”Чист въздух - ти си на ход”. Идеята на кампанията е, че по този начин от една страна се намаляват вредните емисии от автомобилите, а от друга всички получават възможност да видят своят град или предпочетена туристическа дестинация от гледната точка на пешеходец или колоездач. Кампанията се обръща с апел към гражданите да направят  въздуха в градовете си по-чист чрез избора на средства за транспорт.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.