13.09.2013 13:00

Над 60 училища ще подкрепят кандидатурата на Велико Търново за културна столица

   На 16 септември, понеделник, по време на откриване на учебната 2013 - 2014 година в над 60 училища в oбласт Велико Търново ще бъдат поставени винили с логото и слогана на кампанията за избор на града за Европейска столица на културата през 2019 година. По този начин работещите в сферата на образованието ще демонстрират активната подкрепа на целият регион за кандидатурата.
Всички директори на училищата на първият учебен ден ще включат в приветствените думи, с които ще се обърнат към учениците, учителите и родителите и апел всички да бъдат активни и да предлагат своите идеи за събития и кампании в рамките на кандидатурата.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов ще присъства на откриването на учебната година на 16 септември, понеделник в:

9:00ч. в ОУ „Патриарх Евтимий”;

9:30ч. в ПГ по туризъм „Васил Берон” и ОУ „Димитър Благооев”;

10:00ч. Американски колеж „Аркус”;

10:30ч. Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”.
 
Председателят на Великотърновски общински съвет г-н Николай Ашиков ще присъства на откриването на новата учебна година в:
 
9:00ч. Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”;

9:30ч. Старопрестолна гимназия по икономика.
 
Всички 750 първокласници и техните класни ръководители ще получат в първият учебен ден книжката „Пътешествията на първокласника”. Книжката съдържа послание на кмета на общината към малките ученици и много интересна и илюстрирана информация за славната история и настоящето на Велико Търново.
 
От 17 септември, вторник, ще започне поредица от срещи на кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов и екипа, който подготвя кандидатурата за Европейска столица на културата с учениците от 8 до 12 клас във всички училища в Старата столица.
Първата среща на г-н Панов ще бъде в 13:00ч. с учениците на СОУ „Емилиян Станев”. Пред директорите, преподавателите и учениците ще бъде представена работата, която е свършена до момента в рамките на подготовката на кандидатурата. Ще бъдат чути и отразени всички мнения на учителите и учениците по този процес. Особено важна част от срещите е очакването на кмета на общината и на екипа всички да предложат креативни и иновативни идеи за концепции и събития.
Най-интересните 10 предложения, направени от учениците ще получат поощрения, а всички интересни идеи ще станат част от документите, с които Велико Търново кандидатства за най-авторитетното и престижно звание в областта на културата в Европа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.