17.09.2013 10:00

Ученици дават идеи за Велико Търново 2019

   „Мислете креативно и иновативно и не се старайте да определяте цената и мястото за реализиране на вашите мечти!“. Към това бяха призовани учениците от СОУ "Емилиян Станев“ при представянето на проекта „Велико Търново - Европейска столица на културата 2019“ и срещата с административния екип, подготвящ кандидатурата.
Възпитаниците на едно от най-големите училища в старата столица бяха първите поканени да се включат със свои хрумвания и идеи в разработването на проекта за 2019-та година. По инициатива на кмета Даниел Панов подобни срещи ще се проведат във всички училища в града.
„Велико Търново се кандидатира за европейска столица на културата не само, защото е град, който има 7000 години история, и не само, защото в него се намират символите, които представляват България, българската духовност и българската държавност. Слогана на нашата кампания и концепция “Творим Щасте“ е в идеята, че създаването, споделянето и съпреживяването на изкуството, културата, науките и образованието би могло да направи хората по-щастливи”, каза административният ръководител на проекта Иван Кръстев.
Изграждане на паркур-скейт и зоопарк, конферентна зала, закрито пространство за творчески изяви, осветени спортни игрища за баскетбол, волейбол и футбол бяха първите идеи на учениците по време на срещата, на която присъства и заместник-кметът на общината Ганчо Карабаджаков.
Младежите от целия регион могат да изпращат предложения за събития до 1 октомври на e-mail  idea@vt2019.eu . Специална комисия ще отсее най-добрите и те ще бъдат включени в концепцията „Велико Търново 2019“. 10 от най-добрите идеи ще бъдат поощрени, а авторите им ще участват в подготовката и реализацията им.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.