11.10.2013 14:00

Населените места в общината подготвят свои проекти за новата Оперативна програма „Развитие на селските райони”

Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места в общината във връзка с възможността за кандидатстване в рамките на новият програмен период по Оперативна програма „Развитие на селските райони”.
Заедно със заместник-кмета на общината г-жа Снежана Данева и директори на дирекции кметовете на населените места бяха запознати с възможностите за кандидатстване по проекти в периода 2014 - 2020 година.
Бяха разяснени областите, в които малките населени места могат да кандидатстват за финансиране със свои проекти, както и основните изисквания и сроковете, в които е необходимо да предоставят информация за подготвените от тях проектни идеи и бюджетите им.
Даниел Панов припомни, че чрез Управителния съвет на националното сдружение на общините в Република България е успял да извоюва възможността населените места от общината да кандидатстват по тази оперативна програма. Той изрази неудовлетвореност от факта, че има редица ограничения за вида и сферата на проектите, които ще бъдат финансирани, но заяви, че все пак това е добра възможност за подобряване на жизнената среда в малките населени места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.